Sari la conținut

Please, touch the intangible cultural heritage

Experiență și expertiză în domeniul patrimoniului cultural imaterial. 

Universitatea din București, prin Institutul de Cercetare ICUB, anunță lansarea proiectului cultural Please, Touch the Intangible Cultural Heritage, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul sesiunii de finanțare II/2020, aria tematică Patrimoniul Cultural Imaterial. Proiectul se desfășoară în perioada 10.06.2020–31.10.2020 și va fi implementat în parteneriat cu Asociația Șezătoarea Urbană.
 
Proiectul are ca obiectiv principal constituirea unei structuri digitale de comunicare numite „Rețeaua de specialiști în domeniile patrimoniului cultural imaterial din România și Republica Moldova’’. Este, astfel, vizată consolidarea relației dintre specialiști, pe baza bunelor practici pe care le dețin. Proiectul susține în principal dialogul între specialiști, cercetători, cadre didactice, precum și comunicarea dintre aceștia și studenți. Totodată, proiectul încurajează colaborarea cu mediul preuniversitar.
 
Scopul creării acestei structuri de comunicare dedicate patrimoniului cultural imaterial îl reprezintă creșterea vizibilității specialiștilor, a cercetării din domeniile științelor etnologic și a instituțiilor implicate în studierea și cercetarea patrimoniului viu.
 
Proiectul își propune să ofere o alternativă complementară sistemului instituțional guvernat de legislația specifică în vigoare și care să permită realizarea unor facilități de colaborare, acțiune, intervenție a persoanelor cu expertiză specifică din domeniile științelor etnologice, în scopul: studierii, cercetării, conservării (după caz), a diverselor elemente, documente, procese privitoare la patrimoniul cultural imaterial de pe teritoriul României și al Republicii Moldova.
Beneficiarii direcți vizați de proiect sunt specialiștii afiliați unor instituții cu atribuții directe în studierea și cercetarea fenomenului culturii orale moștenite, a folclorului în sens larg.
 
 
logo-please-touch-the-intangible-cultural-heritage

Rezultatele proiectului

Rețea specialiști

Constituirea unei structuri digitale de comunicare dedicate specialiștilor din România și Republica Moldova

Conferințe online

Realizarea a 3 întâlniri online cu specialiști din România și Republica Moldova

Website

Realizarea site-ului proiectului Please touch the intangible cultural heritage

Catalog de bune practici

Alcătuirea unui Catalog de bune practici pentru specialiștii din țară și din Republica

Ghid de patrimoniu cultural imaterial

Alcătuirea unui îndreptar destinat mediului preuniversitar: Patrimoniul cultural imaterial la purtător. Ghid pentru profesorii și elevii din mediul preuniversitar.